Σύνοψη του πρώτου γύρου
Το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣ Εύβοιας βρίσκει τον Απόλλων Ερέτριας στη 12η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς, ισοβαθμώντας με την Μακρυκάπα. Από κάτω του βρίσκονται η Ιστιαία στο -3 (11 βαθμοί), ο Κύζικος στο -4 (10 βαθμοί) και οι Καθενοί που βάρεσαν διάλυση και αποχώρησαν. Από πάνω του στο +1 βρίσκεται ο Δύστος και ο Σταυρός (15 βαθμοί), ο Ελλήσποντος στο +3 (17 βαθμοί) και το Μαντούδι στο +4 (18 βαθμοί). Αναφερόμαστε προφανώς στις ομάδες με τις οποίες η βαθμολογική διαφορά είναι ακόμα "εύθραυστη".
Η συγκομιδή είναι 3 νίκες (με Δύστο, Κύζικο, Προποντίδα), 5 ισοπαλίες (με Καθενούς, Δροσιά, Μαντούδι, Μακρυκάπα, Λήλα) και 7 ήττες (με Αιδηψό, Ελλήσποντο, ΑΟ Χαλκίς, Κάρυστο, Σταυρό, Ιστιαία, Ταμυναϊκό). Αν εξαιρέσουμε τους Καθενούς που είναι εκτός μάχης, ο Απόλλων έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με μόλις 9 γκολ. Ωστόσο έχει την 6η καλύτερη άμυνα με 22 γκολ.
Πιο βαριές ήττες σε ότι αφορά το σκορ ήταν το 4-0 από τον Ελλήσποντο στη Λάμψακο (2η Αγωνιστική) και το 5-1 από τον Ταμυναϊκό στο Αλιβέρι (15η Αγωνιστική)
Στο πρωτάθλημα πρώτος σκόρερ της ομάδας ο στόπερ Σελίμ Μυρτέζα με 3 γκολ (όλα με πέναλτι). Ο νεαρός Παύλος Πανίδης έχει πετύχει 2 γκολ, ενώ από 1 γκολ έχουν πετύχει ο Πάνος Μπαλάκας, ο Μάνος Νικολακάκης, ο Θανάσης Ντρέκης και ο Χριστόφορος Τσούμαρης. Δεν είναι αρκετά "άτακτη ομάδα", καθώς έχει δεχθεί μόλις 3 κόκκινες κάρτες, εκ των οποίων 2 ανήκουν στον Σελίμ Μυρτέζα και 1 στον Αντώνη Κικίδη. Όσον αφορά τις συμμετοχές, το απόλυτο έχουν οι Πάνος Μπαλάκας και Ανέστης Πετράκης με 15.
Η Ερέτρια έχει λάβει μέρος και σε δύο κύπελλα. Στο Λιγκ Καπ Α' ΕΠΣΕ αποκλείστηκε με 1-0 από τον Ταμυναϊκό στο Τσαρπάλειο Στάδιο Αλιβερίου. Στο κύπελλο κατάφερε να προχωρήσει αρκετά, καθώς αφού απέκλεισε το Μαρμάρι (3-0) και το Μονόδρυ (2-0), ηττήθηκε στην έδρα του απ' τον ΑΟ Χαλκίς (0-1) στη Δ' Φάση. Συνολικά είχε απολογισμό 2 νίκες και 2 ήττες στους 4 αυτούς αγώνες με 5-2 γκολ. Πρώτοι σκόρερς ο Πάνος Μπαλάκας και ο Αντώνης Μυρτέζα με 2 γκολ έκαστος, ενώ 1 γκολ πέτυχε ο Εφραίμ Κατσαρής.
Θερινή Μεταγραφική δραστηριότητα
Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ο Απόλλων κινήθηκε αρκετά δραστήρια αλλά και έξυπνα. Απέκτησε ποιοτικούς - έμπειρους και νεαρούς - ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα απέκτησε τον Θανάση Ντρέκη, τον Πέτρο Στρατή, τον Γιάννη Λάμπρου (έφυγε...πριν καν έρθει), τον Τάσο Ζάνιο, τον Γιάννη Κικίδη, τα αδέρφια Σελίμ & Αντώνης Μυρτέζα, τον Δημήτρη Πανταζή, τον Βασίλη Αναστασίου, τον Μάνο Νικολακάκη, τον Χρήστο Ναβροζίδη, τον Αντώνη Κικίδη, τον Εφραίμ Κατσαρή και τον Προκόπη Μπασινά. Σύνολο 14, εκ των οποίων οι 6 Ερετριανοί. Ιδιαίτερα μνεία πρέπει να γίνει για τον κίπερ Δημήτρη Πανταζή, ο οποίος επιστρατεύτηκε έπειτα απ' ο 5 χρόνια απουσίας.
Χτυπημένη από παντού στο ξεκίνημα
Από τους αποκτηθέντες δυστυχώς δεν πρόλαβε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι ο Γιάννης Κικίδης. Ο 19χρονος χαφ γύρισε κατόπιν εισήγησης του προπονητή και της διοίκησης στην ομάδα που τον ανέδειξε με σκοπό να βοηθήσει. Ένας ταλαντούχος νέος ο οποίος διέπρεψε με την Ακαδημία Ερέτριας, αλλά δυστυχώς στις 30/8 σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, σκορπώντας τη θλίψη στην ομάδα αλλά και σε όλη την πόλη. Ένα γεγονός το οποίο σημάδεψε όχι μόνο το έτος 2024 αλλά και τη φετινή χρονιά θα λέγαμε.
Έπειτα από μερικές ημέρες υπήρξε άλλη μια αιφνιδιαστική εξέλιξη. Πριν τον αγώνα με τον Ταμυναϊκό για το Λιγκ Καπ - ο οποίος είχε αναβληθεί λόγω του θανάτου του Γιάννη Κικίδη - ο Νίκος Σταματάκος ενώ ήταν στην αποστολή για τον αγώνα, έφυγε και πήγε στην εξέδρα εκνευρισμένος. Ο λόγος; Ο προπονητής του δεν τον συμπεριέλαβε στην αρχική 11αδα. Δεν προπονήθηκε όλη την εβδομάδα, αλλά περίμενε ότι θα επιλεχθεί ούτως ή άλλως στο βασικό σχήμα λόγω της ποιότητας και της εμπορίας του, στοιχεία που τον καθιστούσαν απαραίτητο για την ομάδα στη φάση που βρισκόταν. Ωστόσο, ο προπονητής του προτίμησε να επιλέξει αυτούς που συμμετείχαν στις προπονήσεις και ήταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση γεγονός το οποίο τον εκνεύρισε. Εν τέλει ενσωματώθηκε στον ΑΟ Χαλκίς.
Στις αρχές Οκτωβρίου αποχώρησαν και ο Γιάννης Σταματάκος (πήγε στο Αυλωνάρι) με τον Πέτρο Στρατή (πήγε στην ΑΕ Χαλκίδας). Έπειτα από 20 μέρες την πόρτα της εξόδου πέρασε και ο Βασίλης Αναστασίου (πήγε στον ΑΟ Δύστου). Τέλος, ο τερματοφύλακας Ερμής Τόρα δεν συνεχίζει να ακολουθεί την ομάδα, παρότι στην αρχή της χρονιάς ήταν στην αποστολή, χωρίς να πραγματοποιήσει βέβαια κάποια συμμετοχή.
Αλλαγή προπονητή
Τη χρονιά η διοίκηση έδωσε τα ηνία στον Γυμνιώτη προπονητή Γιώργο Κρόκο. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως προαναφέραμε, η ομάδα δεν πήγαινε καλά, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Ο κ. Κρόκος σε 5 αγωνιστικές είχε 2 ισοπαλίες και 3 ήττες με 1-8 γκολ. Τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Χατζέλης, ο οποίος κυριολεκτικά ανέστησε την ομάδα. Βήμα-βήκα, αγωνιστική-αγωνιστική η ομάδα βελτιωνόταν αισθητά, με αποτέλεσμα να κάνει σημαντικές νίκες και να τα βάζει με ομάδες όπως ο Λήλας Βασιλικού και η Προποντίδα. Σε 10 αγώνες 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες ήταν ο καταπληκτικός απολογισμός του Απόλλωνα με 8-14 γκολ.
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κρόκος μέτρησε 2 νίκες και 1 ήττα με 5-1 γκολ σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο. Υπηρεσιακός προπονητής διετέλεσε ο Χρήστος Θεοχάρης των ακαδημιών στην ήττα με 0-1 από τον ΑΟ Χαλκίς στο κύπελλο.
MVP, αποκάλυψη, καλύτερη Μεταγραφή
Κορυφαία Μεταγραφή & MVP: ο Βοιωτός Μάνος Νικολακάκης ο οποίος έχει πετύχει σημαντική πορεία σε Α' και Β' Εθνική. Με την παρουσία του, τόσο ως αρχηγός όσο και αγωνιστικά, ανέβασε αισθητά την ομάδα.
Αποκάλυψη: ο Παύλος Πανίδης (γεν. 2008) στα χαφ, παρά το νεαρό της ηλικίας του, κάνει πολύ καλή δουλειά με τρεξίματα και διάθεση, ενώ ω έχει πετύχει και 2 γκολ. Φέτος πραγματοποιεί την πιο γεμάτη σεζόν του, δεδομένου ότι πέρυσι έπαιξε πολύ λίγο. Το βραβείο διεκδικούν και οι Γιάννης Κιάκης, ο Γιώργος Τουλούμης και ο Νίκος Ψωμαδέλης.
Συγκεντρωτικός πίνακας
*Λ: Συμμετοχή στο Λιγκ Καπ
*🟥: Κόκκινες κάρτες
*⚽: Συνολικά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις
*Με πλάγια γράμματα οι παίκτες που έφυγαν
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου