ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ: Δεν λέει να βρει το λιμάνι του
Σήμερα θα ασχοληθούμε με έναν ιδιαίτερο παίκτη. Είναι 30 ετών και παίζει άλλοτε επιθετικός και άλλοτε χαφ. Από τότε που ξεκίνησε το 2010 δεν έχει καταφέρει να στεριώσει σε μια ομάδα, έχοντας περάσει από 5 διαφορετικές, έχοντας αλλάξει ομάδα 9 φορές. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην ομάδα της γενέτειρας του, τον Απόλλων Ερέτριας. Ας τα δούμε αναλυτικά:
Το ξεκίνημα στον Απόλλων Ερέτριας
Γεννημένος στις 13 Ιουνίου 1994 είναι γέννημα θρέμμα Ερετριανός. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ακαδημία της Ερέτριας, για να έρθει το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα, τον Απόλλων Ερέτριας, τη σεζόν 2010-11 (21 συμμετοχές). Έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά απέχοντας από τη δράση για μια τριετία. Επέστρεψε στις αρχές της σεζόν 2014-15 (5 συμμετοχές - 1 γκολ), πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του την 1 Νοεμβρίου 2014 στο 83' στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί του ΑΟ Σκύρου για την 7η αγωνιστική.
Σύντομη αλλά θετική θητεία στον Λήλα
Τον Ιανουάριο του 2015 μαζί με τον Γιώργο Πεππέ αποχώρησαν από την ομάδα και κατευθύνθηκαν στον γειτονικό Λήλα Βασιλικού. Παίζοντας στον Β' γύρο της Α' ΕΠΣΕ πέτυχε 4 γκολ σε 13 συμμετοχές έχοντας συνολικά μια πολύ καλή παρουσία.
Τελικός κυπέλλου με την Ερέτρια
Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη δεν άργησε να έρθει και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε με τον Απόλλων Ερέτριας (21 συμμετοχές - 1 γκολ). Κορυφαία στιγμή εκείνης της σεζόν ο τελικός κυπέλλου στον οποίο ήρθε αντιμέτωπος με τον ΑΟ Χαλκίς του αδερφού του, Νίκου Σταματάκου, αλλά γνώρισε την ήττα με 1-0. Πάντως η συμβολή του ήταν πολύτιμη στην πορεία προς τον τελικό με 3 γκολ σε 7 συμμετοχές.
Πρωταθλητής στη Β' κατηγορία
Αφήνοντας την Α' ΕΠΣΕ και την Ερέτρια κατευθύνθηκε αυτή τη φορά νότια για λογαριασμό του ΑΟ Κοσκινών στη Β' ΕΠΣΕ. Με τους "κόκκινους" κατέκτησε το πρωτάθλημα - και την άνοδο - έχοντας στο ενεργητικό του 4 γκολ. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας του σε επίπεδο αντρών και μάλιστα εκείνη τη χρονιά ήταν συμπαίκτης με αρκετούς Ερετριανούς (Γ. Κοκκάλας, Γ. Βλάχος, Χ. Κουρούπης, Γ. Μπασινάς, Δ. Πανταζής, Θ. Σακκής).
Ένδοξα χρόνια στον Αμαρυνθιακό
Επόμενος σταθμός του ο Αμαρυνθιακός, στον οποίο έμελλε να διανύσει τα πιο ένδοξα και παραγωγικά χρόνια της καριέρας του. Μπορεί την πρώτη χρονιά να μην επιτεύχθηκε η κατάκτηση του τίτλου, αλλά ο Γιάννης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12 γκολ, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ για τον ίδιο. Η μεγάλη στιγμή για τους "ροζομπλού" της Βάθειας ήρθε ένα χρόνο μετά όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα και επέστρεφαν στη μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας έπειτα από 8 χρόνια. Ο Γιάννης αναδείχθηκε και πάλι πρώτος σκόρερ των Αμαρυνθίων με 8 γκολ σε 15 συμμετοχές, ενώ κομβική ήταν η συμβολή του και στο κύπελλο (3 γκολ σε 5 συμμετοχές) φτάνοντας ως τα προημιτελικά, όπου κόντεψε να αποκλείσει τον Απόλλων Ερέτριας!
Τα τελευταία χρόνια (2019-σήμερα)
Το καλοκαίρι που εκείνος πανηγύριζε το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας, η ομάδα του χωριού του υποβιβάστηκε από τη Γ' Εθνική και προχώρησε σε ριζική αγωνιστική και διοικητική ανανέωση μπαίνοντας σε μια νέα εποχή, τα πέτρινα χρόνια που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Σε αυτή την καμπή της ιστορίας του, και ενώ είχε ανανεώσει με τον Αμαρυνθιακό, συμφώνησε να ενισχύσει τον Απόλλωνα. Η ομάδα του γλίτωσε τον υποβιβασμό και ο ίδιος πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής. Απολογισμός 19 συμμετοχές και 2 γκολ.
Η έλευση του COVID-19 έβαλε τα πρωταθλήματα στον πάγο από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι το καλοκαίρι του 2020, όταν και ο Γιάννης συμφώνησε να επιστέψει στον Αμαρυνθιακό, ο οποίος έπαιζε πλέον στην Α'. Αγωνίστηκε μόνο στον αγώνα κυπέλλου με τον Ταμυναϊκό, αλλά όχι στο σύντομο πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών (σ.σ. εκ νέου διακοπή τον Νοέμβριο του 2020 λόγω COVID-19).
Με το πέρας της πολύμηνης δεύτερης καραντίνας πήρε ξανά τον δρόμο της επιστροφής στον Απόλλωνα, ο οποίος είχε ενισχυθεί αρκετά εκείνη τη σεζόν, δημιουργώντας ένα ρόστερ με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες (Τόρα, Λάζρι, Βεσέλι, Κανάνι, Λ. & Μ. Καρλατήρας, Μορφούλης, Κ. Μπασινάς, Ν. Σταματάκος, Σμπιλήρης, Αντζέλι, Βελαέτης, Ρούσσος, κ.α.) με μαέστρο τον Δημήτρη Βαλκάνο. Έπαιξε λίγο στο πρώτο μισό της σεζόν (5 συμμετοχές και 1 γκολ), με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο να φύγει μαζί με τον νεαρό Λευτέρη Κιάκη για να συναντήσουν τον Γιώργο Σμπιλήρη (σ.σ. είχε φύγει στην αρχή της σεζόν) στον Νηλέα Νεοχωρίου στη Β' ΕΠΣΕ. Με τη φανέλα του κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας, το οποίο ήταν ο 3ο της καριέρας του Γιάννη. Μάλιστα, ήταν εξαιρετικός και καθοριστικός στην επίτευξη του στόχου με 7 γκολ σε 7 συμμετοχές! Άλλωστε, ήταν και ο πρώτος σκόρερ του Νηλέα μαζί με τους Τ. Μαστροκώστα και Φρυγανά.
Έκτοτε και μέχρι πριν από 20 ημέρες έπαιζε για στον Απόλλων Ερέτριας, χωρίς ωστόσο να πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια του απέχοντας από τους περισσότερους αγώνες. Συγκεκριμένα είχε 9 συμμετοχές χωρίς γκολ στην Α' ΕΠΣΕ. Δηλαδή έπαιξε στο 15% των αγώνων (9/61). Τελευταία του συμμετοχή στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στην εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τον ΑΟ Αιδηψού. Στις 2 Οκτωβρίου 2024 ανακοινώθηκε πως έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλων και έκτοτε παραμένει χωρίς ομάδα...
Τα στατιστικά του
Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το έχει περάσει στον Απόλλων Ερέτριας με τη φανέλα του οποίου έχει πετύχει 9 γκολ σε 96 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Στην Α' ΕΠΣΕ έχει πετύχει 9 γκολ (5 με την Ερέτρια, 4 με τον Λήλα), στη Β' ΕΠΣΕ έχει πετύχει 31 γκολ (20 με τη Βάθεια, 7 με τον Νηλέα, 4 με τα Κόσκινα), ενώ στο κύπελλο Εύβοιας έχει πετύχει 8 γκολ (4 με την Ερέτρια, 3 με τη Βάθεια, 1 με τα Κόσκινα). Σύνολο, δηλαδή, 48 γκολ (20 με τον Αμαρυνθιακό, 9 με την Ερέτρια, 7 με τον Νηλέα, 4 με τον Λήλα, 5 με τα Κόσκινα).
Όσον αφορά τους τίτλους, στο παλμαρέ του έχει 3 πρωταθλήματα της Β' ΕΠΣ Εύβοιας, όλα στον 3ο όμιλο.
Πρόσθετες πληροφορίες
Είναι ο μικρότερος αδερφός της Μαρίας (πρώην αρχηγός Απολλωνίδων Ερέτριας) και του Νίκου Σταματάκου. Είναι, ακόμη, φανατικός Παναθηναϊκός.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου